Chiles president Michelle Bachelet og Cubas president Raul Castro. Bachelet møtte også Rauls bror, Fidel Castro.  (Foto: CLAUDIA DAUT/REUTERS)
Chiles president Michelle Bachelet og Cubas president Raul Castro. Bachelet møtte også Rauls bror, Fidel Castro. (Foto: CLAUDIA DAUT/REUTERS)

Michelle Bachelet møtte Fidel Castro

Fidel Castro er i god form, sa Chiles president Michelle Bachelet etter at hun torsdag møtte den tidligere cubanske presidenten i Havana.

- Han er i god form, og vi hadde en lang samtale i halvannen time, sa Bachelet som er på det første chilenske presidentbesøket på Cuba siden 1972.

Bachelet, som selv er lege, sa at Castro var aktiv og våken. Han hadde godt kjennskap til alle de viktigste detaljene i den lange rekken med temaer de to drøftet, sa hun.

- Han var svært interessert i temaer som har med Chile å gjøre. Han analyserer informasjon og statistikk og er interessert i å høre om det vi lykkes med, sa hun.

Den 82 år gamle Castro overlot makten til sin bror Raúl i 2006 som følge av helseproblemer og har ikke vist seg offentlig siden det, selv om han har møtt mange besøkende politikere.

Møtet med Bachelet fant sted tre uker etter at han møtte Argentinas president Cristina Fernández. Begge møtene motbeviser at hans helse er så dårlig som ryktene sier. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2