Michael Jacksons lege tiltalt for uaktsomt drap

Mannen som var Michael Jacksons lege, Conrad Murray, er tiltalt for uaktsomt drap på popstjernen.

Statsadvokaten i Los Angeles offentliggjorde tiltalen mot legen mandag, og den går ut på at Conrad Murray drepte Michael Jackson uten «forbrytersk hensikt». I delstatslovene i California kan uaktsomt drap straffes med inntil fire års fengsel.

Murray selv var ikke til stede da tiltalen ble gjort kjent, men det er ventet at han skal komme til et rettsmøte i Los Angeles senere mandag.

Michael Jackson døde 25. juni i fjor. Det rettsmedisinske instituttet i Los Angeles kunngjorde i august at dødsfallet skyldtes akutt forgiftning, først og fremst av anestesimiddelet propofol og det beroligende middelet lorazepam. Rettsmedisinerne fant også spor av en rekke andre legemidler.

Murray har tidligere fortalt at han ga popstjernen en sprøyte med bedøvelsesmiddelet Propofol 20 minutter før Jackson døde. Men legen har hele tiden nektet for at han har gjort noe galt.

Conrad Murray, som er kardiolog, ble leid inn i mai 2009 for å passe på popstjernens helse under forberedelsene til en konsertrekke som var planlagt i London. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2