Mener norsk handelspolitikk hindrer utviklingen i fattige land

Bistand alene er ikke løsningen, hevder Kaare M. Bilden, forfatteren av boken «Mat er makt». Han mener norsk handelspolitikk er til hinder for utviklingen i fattige land.

KRITISK TIL AFRIKA FREMSTILLING:   Folk har hørt dette budskapet om igjen og om igjen   at alt er så elendig i Afrika. Vi har gitt bistand i 50 år, og så ser det ikke ut til at det nytter i det hele tatt, sier Bilden, forfatter av «Mat og makt»,  til TV 2 Nyhetskanalen. (Foto: TV 2 montasje)
KRITISK TIL AFRIKA FREMSTILLING: Folk har hørt dette budskapet om igjen og om igjen at alt er så elendig i Afrika. Vi har gitt bistand i 50 år, og så ser det ikke ut til at det nytter i det hele tatt, sier Bilden, forfatter av «Mat og makt», til TV 2 Nyhetskanalen. (Foto: TV 2 montasje)
Fattig, tørt, sultent, håpløst. Det er ofte slik vi ser for oss kontinentet Afrika. Nyhetsmediene og bistandsbransjen skal ha mye av skylden for det, mener forfatter Kaare M. Bilden. En tur på gaten i Oslo gir samme inntrykk. Fordommer - Det er synd å si det, men det første jeg tenker på når en sier «Afrika» er fattigdom. Det er vel det man er pumpa full med. Gjennom reportasjer har man fått inntrykk av at det er store problemer, sier en av de forbipas

Mer innhold fra TV 2