ALDERSGRENSE: En av McDonalds sine restauranter i Storbritannia har innført aldersgrense. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB
ALDERSGRENSE: En av McDonalds sine restauranter i Storbritannia har innført aldersgrense. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB

McDonalds-restaurant innfører 18-årsgrense

Restaurantkjeden sier det ikke var en enkel avgjørelse.

En McDonalds-restaurant i Storbritannia har innført 18-årsgrense etter klokken 17. Det betyr at de som ikke er gamle nok må ta følge med en voksen for å komme inn.

Restauranten det er snakk om ligger i Church Street i Liverpool.

Bakgrunnen for avgjørelsen er en rekke hendelser med dårlig oppførsel og ansatte som har blitt utsatt for «verbal og fysisk trakassering».

Det skriver Liverpool Echo.

Avviser folk i døra

Foreløpig er aldersgrensen et midlertidig tiltak. Avisen har snakket med en person som ble vitne til vektere som nå er nødt til å avvise kunder.

– Da jeg skulle gå stoppet vekteren en mann som han trodde var en tenåring. Han sa de ikke tillot folk under 18 år i restauranten etter klokken 17 uten at en voksen er med.

– Mannen sa til vekteren at han var i 20-årene, så han ba om unnskyldning og forklarte de nye reglene.

Jobber tett med politiet

McDonalds har også selv bekreftet den nye aldersgrensen, skriver Echo. En talsperson for kjeden sier det ikke blir tatt lett på avgjørelsen.

– I løpet av de siste ukene har vi sett en økning i antall hendelser med dårlig oppførsel i området, hvor våre ansatte blir utsatt for verbale og fysiske overgrep.

Videre sier talsperonen at hurtigmatkjeden har nulltoleranse når det gjelder kriminalitet og dårlig atferd.

– Vi jobber tett med politiet for å finne en løsning og redusere disse hendelsene.