Madoff sier seg skyldig - risikerer 150 år

Den bedragerimistenkte amerikanske finansmannen Bernard Madoff vil si seg skyldig i elleve tilfelle av grov svindel. Aktoratet vil be om at Madoff dømmes til 150 år i fengsel - det vil i praksis si livsvarig.

Madoff vil i et rettsmøte torsdag medgi straffskyld i blant annet svindel, hvitvasking av penger og falsk forklaring, sa hans advokater tirsdag. 70-åringen var selv til stede på et forberedende møte tirsdag, der han med lav stemme svarte på dommerens spørsmål.

Dommer Denny Chin varslet at det vil ta flere måneder fra saken mot Madoff innledes til dom kan avsies. Forsvareren Ira Sorkin klaget over at hans klient ikke har fått tilstrekkelig innsyn i bevismaterialet i saken.

Påtalemyndigheten mener Bernard Madoff gjennom en periode på mange år kan ha svindlet til seg rundt 50 milliarder dollar eller rundt 350 milliarder kroner. Forsvarerne sier det dreier seg om mindre enn halvparten av dette beløpet.

Aktoratet i saken sier den er uten sidestykke i USAs finans- og rettshistorie, og mediene i USA har vært fulle av spekulasjoner om utfallet av rettsoppgjøret. Madoff har ikke fått noe løfte om nedsatt straff dersom han sier seg skyldig. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2