Madagaskars nye leder lover å bekjempe fattigdom

Madagaskars nye president, Andry Rajoelina, lovet å bekjempe fattigdom da han onsdag holdt sin første tale etter at han overtok makten ved hjelp av hæren.

- Jeg vil gjøre alt jeg kan for å sørge for at gasserne kommer ut av fattigdommen, sa Rajoelina til tusenvis av tilhengere i hovedstaden Antananarivo.

Dagen før ble han bedt om å overta som landets nye leder av militæret, som tvang forgjengeren Marc Ravalomanana til å gå av etter uker med demonstrasjoner og streiker.

Landets grunnlovsdomstol godtok onsdag at Rajoelina blir ny president, selv om han i henhold til grunnloven er seks år for ung. 34-åringen, som tidligere arbeidet som diskjockey, er ventet å avlegge den formelle presidenteden under en seremoni lørdag.

Hvor Ravalomanana befinner seg, er foreløpig uklart. Soldater og stridsvogner er utplassert ved palasset der han tirsdag overga seg. Ifølge øyenvitner er vinduer knust og møbler ødelagt.

Rajoelina skal nå lede en overgangsregjering og har lovet å holde valg innen to år. Enkelte kritikere mener at valget bør holdes langt tidligere. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2