madagaskar-ekspresident-F - Drama i luften for Madagaskars ekspresident

Madagaskars president stengte like godt luftrommet for å hindre sin forgjenger og politiske rival i å vende hjem fra eksil.

Etter tre år i utlendighet, satte ekspresident Marc Ravalomanana seg på et rutefly fra Johannesburg i Sør-Afrika lørdag morgen. Men da flyet var i lufta stengte Madagaskar luftrommet og flyet måtte snu, opplyser en talskvinne for flyselskapet South African Airways.

Madagaskars regjering benektet å ha hatt noe med saken å gjøre, men på nettsidene til landets luftfartsmyndigheter går det fram at de har fått instruks om å stenge en rekke flyplasser.

Madagaskars president Andry Rajoelina, som fikk hjelp av et militærkupp for å komme til makten for tre år siden, har advart om at Ravalomananas hjemkomst ville skape uro i landet.

Ravalomananas parti gikk lørdag ut av en nasjonal overgangsregjering i protest mot behandlingen av deres partifelle. Regjeringen kom i stand etter en tverrpolitisk avtale, der det blant annet het at politikere i eksil skulle få vende hjem.

Likevel advarte myndighetene om at Ravalomanana ville bli pågrepet dersom han kom til landet. Han er dømt til fengsel på livstid og straffarbeid fordi hans livgarde drepte 30 demonstranter i 2009. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2