Londons terrorofre venter på svar

De etterlatte etter terrorangrepene mot Londons busser og T-bane i 2005 håper å få svar på mange spørsmål når høringen innledes mandag.

- Jeg vil at høringen skal avdekke om det ble gjort noen feil eller om det var svakheter i systemet, sier Ros Morley, som mistet ektemannen Colin i angrepene for fem år siden.

Høringen som starter mandag, er et resultat av press fra etterlattegrupper etter terroraksjonene. Myndighetene har utelukket en stor, uavhengig gransking, men høringen skal gi svar på om politiet eller etterretningstjenesten MI5 kunne gjort mer for å hindre angrepene.

Det har allerede lekket ut at politiet hadde to av selvmordsbomberne i søkelyset i 2004. Den antatte hovedmannen, Mohammad Sisique Khan, skal første gang ha dukket opp i politiets registre allerede i 1984, da han var 11 år gammel.

- Uskyldige borgere i Storbritannia, og verden over, må bli forsikret om at de er beskyttet, nå og i fremtiden, sier Ros Morley.

52 mennesker ble drept og rundt 700 skadd da fire selvmordsbombere angrep tre T-banevogner og en buss i morgenrushet i London 7. juli 2005. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2