libya-saif-retten-F - – Gaddafis sønn stilles for retten hjemme i Libya

Saif al-Islam Gaddafi vil ikke bli utlevert til Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Han skal stilles for retten hjemme i Libya, melder Al Jazeera. Samtidig skal Libyas tidligere etterretningssjef være tatt.

Lederen for overgangsstyret i Libya Abdurrahim El-Keib lover at Saif vil bli behandlet rettferdig, het det på fjernsynsstasjonen Al Jazeeras nettsider søndag. Når rettssaken er gjennomført, vil en kapittel i den libyske revolusjonens historie være avsluttet, sier han.

– Jeg ønsker å forsikre det libyske folket og alle verdens nasjoner om at Saif og hans folk vil få en rettferdig rettergang. Vi garanterer for dette både i henhold til våre egne lover og til folkeretten, sier El-Keib.

Saif al-Islam, som er sønn av Libyas styrtede og drepte diktator Muammar Gaddafi, ble arrestert sør i Libya i helgen.

Det libyske overgangsrådet opplyste søndag at også Muammar Gaddafis etterretningssjef Abdullah al-Senussi nå er pågrepet.

Senussi skal ha blitt pågrepet i sin søsters hjem nær byen Sabha sørvest i Libya, meldte den libyske fjernsynskanalen al-Ahrar. ICC har anklaget den tidligere etterretningssjefen for forbrytelser mot menneskeheten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2