libya-saif-arrest-F - Saif al-Islam tatt til fange under flukt i ørkenen

Saif al-Islam Gaddafi var på vei gjennom den libyske ørkenen i en firehjulstrekker da bilen hans ble stanset av opprørere. En flere uker lang flukt var over.

Den nest eldste sønnen til Muammar Gaddafi skal ha reist sammen med flere livvakter i to firehjulstrekkere. Han var kledd i tradisjonelle klær med et tuaregsjal over hodet og med et stort, bustete skjegg.

– I begynnelsen var han veldig redd. Han trodde vi ville drepe ham. Men vi snakket vennlig med ham og fikk ham til å slappe av, og vi sa at vi ikke ville skade ham, sier Ahmed Ammar, en av de 15 opprørerne som deltok i pågripelsen. De tilhører den såkalte Khaled bin al-Waleed-brigaden, som har base i byen Zintan sørvest for Tripoli, og som trolig vil bruke pågripelsen til å sikre seg større politisk innflytelse.

Borte var olabuksene og den stilige svarte genseren som den velutdannede 39-åringen pleide å gå med. Han hadde heller ikke på seg den khaki-fargede t-skjorta som han var kledd i da han for siste gang stilte opp foran TV-kameraene i Tripoli i et innstendig forsvar for sin fars regime.

– Vi skjøt i luften og på bakken foran dem, forteller han. Deretter ble Saif gjenkjent, flere kalasjnikover og en håndgranat skal ha blitt beslaglagt, samt 4.000 dollar i kontanter (©NTB)

Mer innhold fra TV 2