Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit under pressekonferansen i forbindelse med det offisielle besøket på Frida Kahlo museet i Mexico mandag.  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit under pressekonferansen i forbindelse med det offisielle besøket på Frida Kahlo museet i Mexico mandag. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Kronprinsparet innledet Mexico-besøket

Kronprinsparet har store forventninger til det offisielle besøket i Mexico. Men landets politiske problemer vil de ikke uttale seg om.

- Det overlater vi til andre i vårt følge, sier en diplomatisk kronprins Haakon.

De gode relasjonene mellom Norge og Mexico var han derimot mer enn villig til å uttale seg om og håpet at forholdet ville bli enda bedre etter det norske besøket i landet.

Mandag innledet kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit sitt fire dager lange besøk i Mexico. Første dag var det foruten de seremonielle «øvelsene» som kransenedlegging og offisiell mottakelse hos presidenten, besøket på Frida Kahlo-museet som gjort sterkt inntrykk.

Etter en omvisning i den kjente mexicanske kunstnerens hjem, som nå er museum, var det tid for et møte med norsk og mexicansk presse i den fantastiske blå hagen utenfor.

Kronprinsparet hadde forberedt seg godt til besøket og uttrykte stor beundring både for den berømte kunstneren og hennes like berømte ektemann Diego Rivera. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2