Kronprinsessen taler på likestillingsseminar

Kronprinsparets eneste tale på programmet i Malaysia er på et seminar om likestilling tirsdag. Statsviter Trond Nordby mener de ikke klarer å dy seg for å være politiske.

Tirsdag ettermiddag skal kronprinsesse Mette-Marit holde tale på et seminar om likestilling i Kuala Lumpur. Ifølge Slottet er det en viktig anledning for kronprinsessen. Hovedmålsettingen med seminaret er å understreke betydningen av kvinners deltakelse i beslutningsprosesser på høyt nivå.

- Kronprinsparet prøver helt klart å bevege seg vekk fra roller der de kun klipper snorer og døper fartøy i champagne. De legger sine roller nå tett opp til, og ofte langt over grensen for hva de egentlig kan tillate seg før det oppfattes som politiske utspill, sier professor i statsvitenskap Trond Nordby til NTB.

Samtidig tørster Malaysia etter utenlandske investorer. Flere av disse vegrer seg nå mot å etablere seg i landet på grunn av islamiseringen.

- For Norge som storinvestor kan det være problematisk å bli konfrontert med etiske forhold i land vi handler med, påpeker Nordby. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2