Obama. (Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite)
Obama. (Foto: AP Photo/J. Scott Applewhite)

Kongressen vedtar finansiering av krigen

Representantenes hus vedtok tirsdag å bevilge penger til president Barack Obamas opptrapping av krigen i Afghanistan, trass i økende skepsis mot krigens gang.

Vedtaket ble gjort med 308 mot 114 stemmer. Siden den samme bevilgningen ble vedtatt i Senatet i forrige uke, går den nå til Obama til undertegning.

Det totale beløpet som ble vedtatt, er 58,8 milliarder dollar, hvorav 33 milliarder er til finansiering av krigen i Afghanistan.

I tillegg går 4 milliarder dollar til økt sivil bistand i Afghanistan og 2,9 milliarder til hjelpearbeid etter jordskjelvet i Haiti.

Flere republikanere enn demokrater stemte for vedtaket. Obamas partikamerater halte ut avstemningen i flere måneder, og til slutt var det over 100 demokrater som stemte imot den økte finansieringen av krigen.

Flere demokrater sier at WikiLeaks' lekkasjer av klassifiserte dokumenter dagen før hadde bidratt til deres syn at prisen for å fortsette krigen er for høy, ikke minst på bakgrunn av økende behov for penger til å dempe den økonomiske krisen i USA. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2