Kongos opprørsleder arrestert

Kongolesiske og rwandiske soldater oppgir at de har pågrepet den kongolesiske opprørslederen Laurent Nkunda i Rwanda.

Den militære kommandoen for styrkene fra de to landene opplyser at Nkunda er arrestert fordi han har motsatt seg de siste dagers militæroperasjoner i regi av Kongo og Rwanda.

– Eksgeneral Laurent Nkunda ble arrestert torsdag 22. januar klokken 22.30 mens han var på flukt på rwandisk territorium. Dette var etter at han hadde ytt motstand mot våre styrker i Bunagana med tre bataljoner, heter det i uttalelsen fra kommandantene for de rwandiske og kongolesiske styrkene.

Også den øverstkommanderende for politistyrkene i Kongo sier at Nkunda er pågrepet. En kongolesisk minister sier Kongo vil be om at Nkunda blir utlevert.

En kongolesisk oberst sier at Nkundas styrker tok opp kampen mot de rwandiske og kongolesiske regjeringsstyrkene da de kom til Bunagana torsdag. Bunagana er en liten by på grensen til Uganda i Nord-Kivu-provinsen i Kongo.

Kommandantene for de to regjeringsstyrkene oppfordrer alle Nkunda-lojale soldater til å overgi seg til regjeringsstyrkene og la seg integrere der.

Kongolesiske styrker har med støtte fra Rwanda de siste dagene gått inn i Øst-Kongo, et område Nkundas opprørshær tidligere kontrollerte. Rwanda har bidratt med rundt 3.500 soldater som gikk inn i Kongo tirsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2