Kongeparet på ambassaden i Sør-Afrika

- Det helt nydelig her, sa dronning Sonja da hun og Kong Harald besøkte den norske ambassaden i Pretoria i Sør-Afrika mandag kveld.

Ambassaden ligger flott plassert med utsikt over den sørafrikanske hovedstaden. Like etter solnedgang ankom kongeparet til privat middag hos ambassadør Tor Christian Hildan, etter en solrik og varm første dag i Pretoria. Forsommerkvelden, sval og behagelig, falt i smak hos kongeparet:

- Det er helt nydelig her, perfekt temperatur, sa dronning Sonja til NTB da hun og kongen stilte opp for fotografene i ambassadens hage.

De ble tatt i mot av ambassadør Hildan og hans kone, Tove Bruvik Westberg. Like etter kom resten av den norske delegasjonen.

Tirsdag er det offisiell velkomstseremoni og åpning av det tre dager lange statsbesøket, der handel og forskning står på agendaen.

Formålet med reisen er styrking av samarbeidet mellom landene innen næringsliv og forskning. Etter planen skal det underskrives en ny intensjonsavtale mellom landene, ettersom gjeldende avtale utløper ved utgangen av 2009. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2