GIFT TO GANGER: Sophie-Alexandra Evekink og prins Ludwig av Bayern under den religiøse seremonien i München i mai. Foto: Haus Bayern / Instagram
GIFT TO GANGER: Sophie-Alexandra Evekink og prins Ludwig av Bayern under den religiøse seremonien i München i mai. Foto: Haus Bayern / Instagram

Kongelig bryllup - bruden kollapset under seremonien

Paret kalles «Tysklands svar på Kate og William».

Fem måneder etter at de lovet hverandre evig troskap i en borgelig seremoni, var det duket for høytidelig stemning da Sophie-Alexandra Evekink (32) og prins Ludwig (40) av Bayern giftet seg religiøst lørdag 20. mai.

Bryllup nummer to sto i den katolske kirken Theatinerkirche i München i Tyskland, og alt som kunne krype og gå av det tyske aristokratiet var på plass for å feire kjærligheten mellom paret som av pressen er blitt titulert «Tysklands svar på Kate og William».

LYKKE: Til tross for litt dramatikk underveis i seremonien, var det et svært lykkelig ektepar som kom ut av kirken og tok imot hyllesten fra de fremmøtte. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / NTB
LYKKE: Til tross for litt dramatikk underveis i seremonien, var det et svært lykkelig ektepar som kom ut av kirken og tok imot hyllesten fra de fremmøtte. Foto: Karl-Josef Hildenbrand / NTB

Falt om i armene på brudgommen

Kort tid etter at paret hadde gitt hverandre sine ja foran de godt og vel 1000 gjestene i kirken, falt den vakre bruden om i armene på sin observante brudgom.

– Bruden falt bakover, men ble tatt imot av brudgommen. Forloverne stormet til for å hjelpe. Heldigvis tok det ikke lang tid før hun virket fin igjen, uttalte en av gjestene til tyske Bild etter seremonien.

Hyller svigerdatteren

Prins Ludwig er tippoldebarnet til kong Ludwig III – den siste kongen av Bayern før monarkiets oppløsning i 1918, til fordel for Weimarrepublikken.

Bruden er tysk-kanadisk, født i Singapore, og tar en doktorgrad innen kriminologi ved universitetet i Oxford i England. Hennes hjertesak er fokus på ofre for seksualisert vold i konfliktrammede områder.

Skal vi tro brudgommens far, er han fra seg av lykke over at sønnen har funnet kjærligheten med den syv år yngre kriminologistudenten.

– Ludwig har gjort et bra valg. Min fremtidige svigerdatter er veldig intelligent og en utdannet kvinne, uttalte prins Luitpold (72) til tyske Bild da forlovelsen ble kjent i august i fjor.

For brudgommens far var det også en glede at familien nå potensielt blir utvidet med smårollinger.

– Jeg håper at de snart utvider familien. Jeg er veldig glad for at Ludwig nå tilbringer mer tid i Bayern etter å ha jobbet som utviklingsarbeider i Afrika i nesten 10 år.

Brudekjolen designet av ukrainsk motehus

Den 33 år gamle bruden var ikledd en vakker brudekjole med åpen rygg og blonder, og var designet av det ukrainske motehuset Woná.

Sophie-Alexandra ønsket å vise sin sympati med det krigsherjede landet, som hun og ektemannen Ludwig besøkte noen måneder i forveien.

De dro nemlig til den ukrainske grensen der de jobbet for den humanitære organisasjonen Nymphenburg Foundation.

På sin offisielle Twitter-konto deler Sophie-Alexandra stort og smått fra sine mange humanitære oppdrag og møter med organisasjoner som FN og Verdens helseorganisasjon (WHO).

På Instagram er det blitt delt flere bilder og videoer fra den rojale bryllupsseremonien på familiens offisielle konto, og det ferske ekteparet uttrykte sin store glede over alle de som ønsket å feire kjærligheten med dem.

«Prinsesse Sophie og Ludwig av Bayern ønsker å uttrykke sin takknemlighet overfor alle som gjorde bryllupet til en uforglemmelig seanse».

Og i stedet for bryllupsgaver, ønsket prinseparet at gjestene skulle donere penger til veldedige formål.

Øvrige kilder: DW, UK Daily News og Town & Country Magazine