Kina spår vekst på 7,5 prosent i 2013

Kina har satt seg som mål å få en vekst på 7,5 prosent i 2013, opplyste statsminister Wen Jiabao til tusener av delegater ved åpningen av Folkekongressen tirsdag.

Wen sa at Kina tar sikte på et underskudd på statsbudsjettet på 2 prosent av BNP, høyere enn i 2012 da underskuddet kom på 1,6 prosent.

Økte statlige utgifter og en serie nye infrastrukturprosjekter i andre halvpart av fjoråret bidro til å hindre ytterligere nedgang i den økonomiske veksten, som endte på 7,8 prosent, litt over målet på 7,5 prosent, men langt under veksten på 11-12 prosent før finanskrisen.

Tallene var med i Wens siste arbeidsrapport til Folkekongressen, som er samlet i to uker i Folkets store hall, blant annet for å godkjenne Wens etterfølger Li Keqiang og kommunistpartiets leder Xi Jinping som ny president.

I talen sin lovte han også både en nådeløs kamp mot korrupsjon og forsvar av Kinas territorielle integritet.

Det siste skal oppnås gjennom ny kraftig vekst i forsvarsbudsjettet for å modernisere verdens største stående hær på et tidspunkt med økende spenning i Asia. I et separat dokument varsles en økning i forsvarsbudsjettet på 10,7 prosent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2