Karzai løslot korrupt hjelper

Afghanistans president Hamid Karzai grep personlig inn for å få løslatt en nær medarbeider som var pågrepet, mistenkt for korrupsjon, skriver The Washington Post.

Pågripelsen av Mohammad Zia Salehi skjedde etter flere måneders USA-støttet etterforskning og i samråd med den afghanske riksadvokaten.

Foruten å være anklaget for korrupsjon, var Karzais nære rådgiver også under etterforskning for angivelig å stå i kontakt med Taliban-opprørere.

Afghanistan er rangert som verden nest mest korrupte land av Transparency International, og den afghanske presidenten har lenge vært under sterkt press fra sine vestlige allierte for å slå hardere ned på den massive korrupsjonen.

Da de afghanske etterforskere trappet opp granskingen av Salehi «og muligens andre Karzai-allierte i presidentpalasset», grep Karzai inn og sørget for at han ble løslatt, skriver The Washington Post.

I begynnelsen av august beordret Karzai også full gjennomgang av to spesialenheter med korrupsjonsgransking som ansvarsområde. Begge hadde støtte fra Vesten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2