Karzai bekymret for store sivile tap i Afghanistan

Afghanistans president Hamid Karzai rettet søkelyset mot de store sivile tapene i landet foran lørdagens samtaler med USAs spesialutsending Richard Holbrooke.

USAs spesialutsending til Afghanistan og Pakistan kom lørdag til Kabul for å holde samtaler med Karzai. Verken Holbrooke eller Karzai uttalte seg til pressen under besøket, men i et intervju dagen før tok Karzai bladet fra munnen.

- Forholdet mellom oss og administrasjonen i USA er anspent når det gjelder sivile tap, pågripelser av afghanere og razziaer mot private hjem på natta, sa Karzai til den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera fredag.

Karzai bemerket at han fortsatt ikke har snakket direkte med USAs president Barack Obama, som har sagt at han vil styrke innsatsen i Afghanistan.

De siste ukene har Karzai gjentatte ganger stilt krav om at de nattlige razziaene mot private hjem må gjennomføres av afghanske soldater. De sivile tapene etter USAs aksjoner er ifølge Karzai uakseptabelt høye.

Tidligere denne uka ble kritikken fulgt opp i en felles uttalelse fra USA og Afghanistan hvor USA lover å koordinere sitt arbeid bedre med afghanerne for å unngå sivile tap. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2