Kan få dødsstraff for Mumbai-terroren

En 22 år gammel pakistansk mann er kjent skyldig i å ha vært med på terrorangrepene mot Mumbai i 2008. Mannen risikerer dødsstraff.

Domstolen kjente Mohammed Ajmal Kasab skyldig blant annet for drap og for «krig mot India». Han er tiltalt for til sammen 86 lovbrudd, og ifølge den indiske TV-kanalen NDTV er han funnet skyldig på samtlige punkter, skriver det tyske nyhetsbyrået DPA.

Straffen vil først bli kunngjort tirsdag, men mannen risikerer dødsstraff ved henging, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Minst 166 mennesker ble drept da ti pakistanske menn angrep flere steder i den indiske byen Mumbai i november 2008. Blant annet ble luksushotellet Taj Mahal beleiret i tre dager. Angriperne trengte seg også inn i et jødisk senter i den indiske millionbyen og drepte flere mennesker der.

Den dømte Kasab ble filmet av overvåkingskameraer på sentralstasjonen i Mumbai mens han løp rundt med sitt AK-47-gevær, ifølge aktoratet. Nesten 60 mennesker ble skutt av de væpnede mennene på stasjonsområdet.

Kasab selv ble arrestert allerede den første kvelden da angrepet begynte. Først innrømmet han overfor politiet at han var en av deltakerne. Senere trakk han tilståelsen tilbake og sa han var blitt lurt til å være med.

To indiske statsborgere som var anklaget for å tilhøre den pakistanske terrorgruppen Lashkar-e-Taiba (Let) og for å ha drevet etterretningsarbeid for angriperne, ble frikjent av domstolen på alle punkter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2