Kadima truer med å likvidere Hamas-ledere

Det israelske regjeringspartiet Kadima innleder valgkampen med å true med å likvidere Hamas-ledere.

Trusselen ble framsatt av transportminister Shaul Mofaz, som i fjor tapte kampen om ledervervet i Kadima, skriver den israelske avisen Haaretz.

Mofaz, som har en fortid som general i det israelske forsvaret, tok under en tale i Sderot mandag opp skjebnen til den israelske soldaten Gilad Shalit, som holdes fanget av væpnede palestinere på Gazastripen.

– Vi kommer ikke til å nøle med å sende dere samme vei som vi sendte Yassin og Rantissi, sa Mofaz i sitt budskap til Hamas-ledelsen på Gazastripen.

Hamas-bevegelsens grunnlegger og åndelige overhode Ahmed Yassin ble likvidert i et israelsk attentat i mars 2004, og Hamas-lederen Abd al-Aziz al-Rantissi led samme skjebne noen uker senere.

Kadima har tidligere omtalt seg selv som et liberalt sentrumsparti, men sliter på meningsmålingene foran valget på ny israelsk nasjonalforsamling 10. februar.

Partiets leder, utenriksminister Tzipi Livni, har også lagt an en tøffere tone de siste ukene, vel vitende om at høyrepartiet Likud med tidligere statsminister Benjamin Netanyahu i spissen ligger godt an til å erobre regjeringskontorene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2