jemen-demo-F - Flere tusen demonstrerte mot Salehs immunitet

Flere tusen jemenitter krever at president Ali Abdullah Saleh blir henrettet. Søndag demonstrerte de mot at Saleh er blitt lovet rettslig immunitet.

– Det er vår plikt å henrette slakteren, ropte de sinte demonstrantene som hadde samlet seg på den såkalte Forandringsplassen i bydelen Al-Qaa i hovedstaden Sanaa.

Nasjonalforsamlingen i Jemen besluttet lørdag å gi Saleh rettslig immunitet. Vedtaket, som ble støttet av et flertall i forsamlingen, gir også delvis rettslig beskyttelse til hans nærmeste støttespillere.

Immuniteten er en del av maktoverføringsavtalen som allerede i fjor vår ble forhandlet fram av Golfstatenes samarbeidsråd (GCC). Saleh, som har sittet ved makten siden 1978, nølte lenge med å gå med på forslaget, men signerte til slutt avtalen i november.

Demonstrantene krevde søndag at parlamentarikerne skulle annullere avgjørelsen.

– Til parlamentarikerne, vi krever at det ikke blir noen immunitet på bekostning av blodet til våre martyrer, sto det skrevet på flere bannere. Utspillet viser til de mange hundre menneskene som er blitt drept i sammenstøt mellom opprørere og regimet siden massedemonstrasjonene startet i januar i fjor. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2