AKSEPTERER RAPPORT: Israel aksepterer FN sin rapport om israelernes aksjon på skipet Mavi Marmara på veg mot Gazastripen i fjor. Ni mennesker mistet livet i aksjonen.  (Foto: STRINGER/TURKEY/Reuters)
AKSEPTERER RAPPORT: Israel aksepterer FN sin rapport om israelernes aksjon på skipet Mavi Marmara på veg mot Gazastripen i fjor. Ni mennesker mistet livet i aksjonen. (Foto: STRINGER/TURKEY/Reuters)

Israelsk kommisjon mener hjelpekonvoi-bording var legitim

Kommisjonen som har gransket bordingen av den tyrkiske hjelpekonvoien i mai i fjor, mener hæren opptrådte i tråd med folkeretten.

I tillegg mener Israels egen granskningskommisjon at blokaden av Gazastripen er lovlig.

Kommisjonen la søndag fram deler av sine funn i granskingen av angrepet mot den tyrkiske hjelpekonvoien som ville bryte Israels blokade av Gazastripen. Bordingen av skipet «Mavi Marmara» 31. mai i fjor førte til at ni tyrkiske aktivister ble drept.

Utvalget ble satt sammen etter at den jødiske staten avviste den internasjonale kritikken om at den israelske marinen hadde handlet med overdreven maktbruk.

Konklusjonene i rapporten er ikke overraskende for israelske medier som tidligere har meldt at militæret sannsynligvis ville renvasket for all urett og at blokadens legalitet ville bli opprettholdt. (©NTB)

GÅR TIL AKSJON: Her border Israel Gaza-konvoien. (Foto: APTN)
GÅR TIL AKSJON: Her border Israel Gaza-konvoien. (Foto: APTN)

Mer innhold fra TV 2