– Israel frykter FNs tilbaketrekning fra Golan

Israel er bekymret for at FN vil trekke tilbake hele sin observatørstyrke på Golanhøydene etter at syriske opprørere tok 21 observatører til fange.

Observatørene som ble bortført onsdag, var filippinske og en del av UNDOF-styrken som driver med fredsbevarende arbeid på grensen mellom Israel og Syria.

– Denne bortføringen vil sannsynligvis føre til at stater som deltar i styrken, trekker ut sine soldater, noe som definitivt vil føre til et farlig vakuum i ingenmannsland på Golanhøydene, sier en israelsk tjenestemann som ikke vil oppgi navnet sitt, til nyhetsbyrået AFP.

Opprørerne, som har anklaget FN for å favorisere Israel, sier de holder observatørene fanget til den syriske regjeringsstyrken trekker seg tilbake fra landsbyen Jamla i provinsen Daraa sør i landet.

Rami Abdelrahman, leder for aktivistgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), sier at han har snakket med en talsperson for opprørerne som er del av en brigade som kaller seg Yarmouks martyrer.

– Han sier at de ikke vil bli skadd. Men opprørerne vil at den syriske hæren og deres stridsvogner skal trekke seg ut av området, gjenga Abdelrahman torsdag morgen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2