SELVMORDSANGREP: Minst 60 mennesker skal ha mistet livet i et selvmordsangrep i Pakistan fredag. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB
SELVMORDSANGREP: Minst 60 mennesker skal ha mistet livet i et selvmordsangrep i Pakistan fredag. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB

IS påtar seg skylden for bombeangrep mot moské i Pakistan

Ekstremistgruppa IS tar på seg skylden for et selvmordsangrep mot en sjiamuslimsk moské i Peshawar i Pakistan fredag. De hevder 56 mennesker ble drept.

Ifølge nyhetsbyrået DPA ble minst 60 mennesker drept i selvmordsangrepet.

Redningsmannskapene har hentet ut 194 skadde. Ifølge et av sykehusene i byen er tilstanden kritisk for 50 av dem.

Angrepet fant sted under fredagsbønnen. To bevæpnede menn skal ha angrepet politiet utenfor moskeen. Én av angriperne og én politimann ble drept. Så løp en tredje angriper inn i moskeen og detonerte bomben.

Pakistans statsminister Imran Khan har fordømt angrepet. I Pakistan er flertallet sunnimuslimer, og sjiamuslimer blir ofte angrepet av ekstremister.

Etter Talibans maktovertakelse i Afghanistan har det vært en kraftig økning i angrepene mot pakistanske militære langs grensen til Afghanistan. Pakistanske fløyer av Taliban antas å stå bak, og pakistanske myndigheter har bedt Taliban-myndighetene i Afghanistan om å utlevere mistenkte.

Afghanistan har på sin side sagt at deres territorium ikke skal brukes til slike angrep, men har ikke utlevert noen krigere.

Mer innhold fra TV 2