- Ingen feil i behandlingen av Lindh

Det ble ikke begått noen feil i den medisinske behandlingen som Sveriges utenriksminister Anna Lindh fikk da hun ble knivstukket og drept i 2003, fastslår en granskningskommisjon.

Svensk TV4s dokumentarprogram Kalla Fakta satte i fjor høst spørsmålstegn ved om Lindh fikk best mulig behandling etter knivstikkingen på kjøpesenteret NK i Stockholm.

Etter dokumentarprogrammet nedsatte den svenske Socialstyrelsen en kommisjon med eksperter foreslått av tilsynsmyndighetene i Norge, Danmark og Finland. Konklusjonene etter å ha mottatt ekspertenes rapport og gått gjennom journalene fra sykehuset, er at det ikke ble begått noen feil.

Lindh var ved full bevissthet like etter hendelsen, og de første rapportene gikk ut på at utenriksministeren ikke var hardt såret. Et halvt døgn senere døde hun.

I Kalla Fakta-programmet kritiserte blant annet en amerikansk professor operasjonsprosedyren som ble brukt på Lindh da hun ankom Karolinska universitetssjukhuset. Sjeflege på sykehuset, Stefan Engqvist, sier til TT at granskingskonklusjonen er en lettelse for alle som kjempet for å redde utenriksministerens liv 10. september for sju år siden. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2