IMFs krisefond passerer 2.700 milliarder kroner

Det internasjonale pengefondet har fått tilsagn om 2.728 milliarder til sitt nye krisefond, opplyser IMFs sjef Christine Lagarde.

Medlemslandene har dermed bidratt med over 150 milliarder kroner mer enn det IMF satte som mål i april.

– Store og små land har strømmet til etter vår bønn om handling, og enda flere kan komme til å slutte seg til, sier Lagarde.

Hun takker varmt for bidragene og opplyser at pengefondet som følge av bidragene nå har doblet sin utlånsramme.

Japan topper giverlista og har lovet 359 milliarder kroner til IMFs krisefond, etterfulgt av Tyskland som vil bidra med 327 milliarder kroner.

Kina alene vil stille 257 milliarder kroner til rådighet for fondet, melder nyhetsbyrået Xinhua. Det gir landet en tredjeplass på lista over landene som bidrar mest.

Frankrike har lovet 247 milliarder kroner og noe oppsiktsvekkende er det at kriserammede Italia har lovet å bidra med 185 milliarder kroner.

Deretter følger Spania som også står overfor alvorlige økonomiske problemer, men som likevel vil bidra med 117 milliarder kroner til IMFs krisefond.

Storbritannia, Saudi-Arabia og Sør-Korea har alle lovet 90 milliarder kroner til krisefondet, Belgia 79 milliarder kroner, mens Sverige, Brasil, India, Mexico, Russland og Sveits vil bidra med 60 milliarder kroner hver.

Norge har lovet å stille nærmere 56 milliarder kroner til rådighet for IMFs nye krisefond. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2