hellas-streik-akropolis-F - Streik stenger Akropolis

Flere hundre turister måtte vende skuffet ned fra Akropolis i Aten julaften. På grunn av streikende vakter må det mektige oldtidsanlegget holde stengt hele julen.

Turistene måtte nøye seg med å ta bilder av hverandre utenfor de stengte portene foran tempelruinen i den greske hovedstaden.

– Dette var kjipt, for dette er jo en av hovedattraksjonene her. Nå er hele helgen ødelagt, sier amerikanske Anita Amin (25) som har lagt juleferien til Hellas.

Hellas har vært rammet av en bølge av streiker i protest mot myndighetenes knallharde innstramminger, et resultat av betingelsene som EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) har satt for å gi kriselån til gjeldstyngede grekere.

Landets viktige turistindustri har allerede fått merke den store streikeviljen, der både ansatte i offentlig transport, hotellansatte og andre nøkkelgrupper har streiket i protest.

Lørdag gikk vakter ved både Akropolis og en rekke andre viktige arkeologiske museer ut i streik. De truer med å ikke gå på jobb hver helg framover, helt til de får utbetalt to måneders lønn som arbeidsgiveren skylder dem. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2