SAMME VÅPEN: Politiet mener samme grovkalibrede håndvåpen ble brukt i fem av skyteepisodenei Malmö. (Foto: Scanpix/Scanpix)
SAMME VÅPEN: Politiet mener samme grovkalibrede håndvåpen ble brukt i fem av skyteepisodenei Malmö. (Foto: Scanpix/Scanpix)

- Har bevis som knytter fem skyteepisoder sammen

Svensk politi sier de har bevis som knytter sammen fem av skyteepisodene i Malmö.

Ifølge Aftonbladet.se sitter politiet på bevis som viser at samme grovkalibrede håndvåpen ble brukt i fem av skyteepisodene. Det eneste dødsofferet for snikskytteren, 20 år gamle Trez West Persson, er ifølge avisen en av de fem som ble skutt med dette våpenet.

15 skyteepisoder

Totalt er det blitt avfyrt om lag 15 såkalt uforklarlige skudd i byen det siste året, alle mot personer med innvandrerbakgrunn. Men først etter den siste ukens skyteepisoder gikk politiet ut med teorien om at det kan være én og samme person som skyter tilfeldig utvalgte personer med innvandrerbakgrunn.

Natt til lørdag var store politistyrker ute på gatene etter at en syklist fredag kveld meldte om nok en skyting. Politiets teknikere finkjemmet det aktuelle området uten å finne spor etter skyting.

Flere gjerningspersoner?

Politiet sier det kan finnes flere gjerningspersoner, og at det ved enkelte episoder er flere ulikheter enn likhetstrekk med de øvrige episodene.

Siden oktober i fjor har det vært om lag 50 skyteepisoder i Malmö. 35 av disse sakene har vært knyttet til gjengoppgjør, men politiet har ingen forklaring på de resterende 15. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2