KAMPER: Bildet viser opprørere som trener i utkanten av Daraya. I et døgn har nå regjeringshæren bombardert hovedstadens sørlige bydeler.  (Foto: AFP PHOTO/AUSTIN TICE)
KAMPER: Bildet viser opprørere som trener i utkanten av Daraya. I et døgn har nå regjeringshæren bombardert hovedstadens sørlige bydeler. (Foto: AFP PHOTO/AUSTIN TICE)

Hæren inntar Damaskus-forstad

Med støtte fra stridsvogner stormet syriske styrker torsdag Daraya i utkanten av Damaskus. I et døgn har regjeringshæren bombardert hovedstadens sørlige bydeler.

Samtidig forlater de siste FN-observatørene Syria torsdag morgen. Bare i Daraya er minst 15 personer drept og ytterligere 150 såret i artilleri- og helikopterangrepene i den sørvestlige utkanten av Damaskus, ifølge opposisjonskilder.

Soldater stormer hus i den konservative sunnimuslimske forstaden på vei inn i sentrum av Daraya, opplyser aktivister. De møter liten motstand fra opprørerne, som ser ut til å ha trukket seg ut av området.

LES OGSÅ: Syria «klar for å diskutere Assads» avgang

Minst 47 personer ble onsdag drept i ulike deler av Damaskus onsdag, hevder aktivister.

– Hele Damaskus skjelver av larmen fra bombene, sier en kvinne i Kfar Souseh, en av flere bydeler som rammes av hærens forsøk på å drive opprørerne ut av hovedstaden.

LES OGSÅ: Jordan protesterer mot syrisk skyting over grensa

Foruten Daraya er bydelene Kfar Souseh, Qadam og Aisheh under angrep.

LES OGSÅ: – Britiske agenter bistår syriske opprørere

(©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2