ETTERLYST: Interpol har etterlyst Saadi Gaddafi. Han er mistenkt for pengeunndragelse i Libya. (Foto: HO/Reuters)
ETTERLYST: Interpol har etterlyst Saadi Gaddafi. Han er mistenkt for pengeunndragelse i Libya. (Foto: HO/Reuters)

Gaddafis sønn: – Jeg får aldri en rettferdig rettssak

Muammar Gaddafis sønn Saadi, som sitter i forvaring i Niger, mener drapet på faren viser at ingen som er tilknyttet eksdiktatoren vil få en rettferdig rettergang i Libya.

Saadi Gaddafi sier gjennom sin advokat at han er sjokkert og sint over brutaliteten i drapene på hans far og bror Motassim torsdag.

– De motstridende uttalelsene fra Det nasjonale overgangsrådet som unnskylder disse barbariske henrettelsene og den groteske mishandlingen av likene, gjør det tydelig at ingen personer tilknyttet det tidligere regimet vil kunne få en rettferdig rettergang i Libya. De vil heller ikke kunne oppnå rettferdighet for forbrytelsene som er utført mot dem, sier Saadis advokat Nick Kaufman, i en e-post til nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Gaddafi lurte 200 milliarder dollar ut av Libya

Saadi flyktet til Niger etter at overgangsrådets styrker inntok Tripoli, og myndighetene sier de ikke har planer om å sende den tidligere fotballspilleren tilbake til hjemlandet.

Interpol har sendt ut en arrestordre på Saadi Gaddafi, som er mistenkt for å ha underslått penger. Men Nigers justisminister har tidligere sagt at Saadi ikke vil bli utlevert hvis det er en sjanse for at han ikke vil få en rettferdig rettergang eller kan risikere dødsstraff i Libya. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2