Muammar al Gaddafi nekter å gi opp.  (Foto: REUTERS TV/Reuters)
Muammar al Gaddafi nekter å gi opp. (Foto: REUTERS TV/Reuters)

Gaddafi er ved godt mot

Muammar Gaddafi befinner seg fortsatt i Libya og er ved god helse og ved godt mot, hevder talsmannen hans.

I et intervju med syrisk-eide Arrai TV sier talsmannen Moussa Ibrahim at Gaddafi oppholder seg i Libya på et sted hvor opprørerne ikke vil få fatt i ham.

Heller ikke diktatorsønnen Saif al-Islam Gaddafi skal ha forlatt hjemlandet, hvor han ifølge Ibrahim stadig flytter seg fra ett sted til et annet.

LES OGSÅ: Eventyrlystne Chris (21) dro på Libya-ferie for å kjempa mot Gaddafi

Kan ha flyktet

Samtidig spekuleres det i om Gaddafis hær kan ha lyktes i å flykte til Niger.

Byråene Reuters og AFP henviser til opplysninger fra franske og nigerske militære kilder.

Det antas at kolonnen har kjørt gjennom Algerie på vei fra Libya til Agadez, hvor den angivelig var framme mandag kveld. Offiserer fra flere av Gaddafis hæravdelinger skal ha vært med på ferden.

Det er foreløpig usikkert om noen av Gaddafis familiemedlemmer er en del av konvoien, men noen generalens mest betrodde støttespillere skal ifølge BBC være med.

Det er tidligere kommet meldinger om at flere av diktatorens støttespillere reiste til Niger i helgen. Sikkerhetssjef Mansour Dhao ble angivelig tatt med over grensa av en av de øverste lederne for tuareg-nomadene, som lever i Sahara-ørkenen.

Ba om geriljakrig

Så sent som på torsdag offentliggjorde TV-stasjonen al-Rai offentliggjorde to opptak av det som skal være Libyas avsatte leder Muammar Gaddafi.

– Forbered dere på en gjeng- og geriljakrig, på urban krigføring og folkelig motstand i hver by for å slå fienden overalt, sier det som skal være Gaddafi på opptaket.

– Målet er å drepe fienden overalt hvor han kan være, om han er libysk eller utenlandsk. Vi kommer aldri til å tillate at oljebrønnene våre og havnene er under deres kontroll. Motstanden vår skal øke.

LES OGSÅ: Fant Gaddafi-regimets hemmelige papirer i forlatt bygg

– Det grønne flagget vaier over alt fra grensene til Algerie, Niger og Tsjad til Middelhavets kyst, hevdet han om Gaddafi-regimets flagg.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2