BLIR VÆRENDE:   Frankrike må ikke gi etter for panikk, sier utenriksminister Alain Juppé om tilbaketrekning av styrkene i Afghanistan. (Foto: PHILIPPE WOJAZER/Reuters)
BLIR VÆRENDE: Frankrike må ikke gi etter for panikk, sier utenriksminister Alain Juppé om tilbaketrekning av styrkene i Afghanistan. (Foto: PHILIPPE WOJAZER/Reuters)

Frankrike blir værende i Afghanistan

Vil ikke ta noen forhastet beslutning om å trekke styrkene ut av Afghanistan etter drapet på fire franske soldater, sier utenriksminister Alain Juppé.

– Når jeg hører snakk om umiddelbar tilbaketrekning, som mot slutten av 2012, er jeg ikke sikker på at dette er skikkelig gjennomtenkt eller undersøkt, sa utenriksministeren til den franske nasjonalforsamlingen tirsdag.

Les også: Frankrike stanser oppdrag i Afghanistan etter drap

Uttalelsen fra Juppé kom som følge av en oppfordring fra tidligere statsminister Laurent Fabius om å hente soldatene hjem innen årsskiftet.

– Vi må ikke gi etter for panikk, vi må ikke forveksle en ordnet tilbaketrekning med en forhastet tilbaketrekning.

Fire franske NATO-soldater ble drept av en afghansk soldat i Taghab-dalen i Kapisa-provinsen øst i landet fredag. Etter angrepet sa president Nicolas Sarkozy at han ville vurdere å framskynde den planlagte tilbaketrekningen av franske soldater fra landet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2