fra-chirac-retten-F - Skrøpelig Chirac møter trolig ikke i retten

Den første rettssaken noensinne mot en tidligere fransk president starter mandag. Men Jacques Chirac vil trolig ikke møte i retten for å forsvare seg mot korrupsjonsanklagene.

Ifølge Chiracs leger er han «medisinsk uskikket» til å møte i retten, heter det i en uttalelse fra ekspresidentens advokater, som har sendt en legeerklæring til rettens formann.

78 år gamle Chirac er anklaget for misbruk og underslag av offentlige midler mens han var borgermester i Paris på 1990-tallet. Ansatte i partiet hans skal ha blitt lønnet av offentlige midler.

Hvis han blir funnet skyldig, risikerer han ti års fengsel og en bot på 150.000 euro, tilsvarende 1,2 millioner kroner. Selv nekter han kjennskap til ulovlige utbetalinger.

Chirac slapp unna en tidligere rettssak i mars da advokatene til en av de medtiltalte fikk saken utsatt.

Nå ser det altså ut til at han slipper å vise seg i rettssalen. Den nevrologiske legerapporten er utarbeidet etter ønske fra Chiracs familie, og konkluderer med at 78-åringen er i en «sårbar tilstand som gjør ham ute av stand til å svare på spørsmål om sin fortid», skriver avisen Le Monde. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2