Forventer fordømmelse fra muslimske ledere

Generalsekretær Olav Fykse Tveit i Kirkenes verdensråd forventer at muslimske ledere verden over fordømmer angrepet på midnattsmessen i Egypt.

- Å angripe mennesker som er samlet til bønn er den ynkeligste form for angrep man kan tenke seg. Jeg forventer at muslimske ledere både i Norge og internasjonalt fordømmer dette angrepet på den kristne minoriteten i Egypt, sier Fykse Tveit til NTB.

Nordmannen er generalsekretær i Kirkenes verdensråd som representerer omkring 550 millioner kristne i mer enn 120 land. Den katolske kirke står utenfor, men den koptiske kirke i Egypt er med blant organisasjonens mer enn 340 kirkesamfunn.

- Vi registrerte før jul at var økende spenninger mellom kristne og muslimer i Egypt, og fryktet at disse spenningene ville gi seg voldelig utslag. Men at det skulle skje i et slikt omfang sjokkerer meg. Det er viktig at kristne og muslimske ledere nå maner til ro for å unngå at situasjonen tilspisser seg ytterligere, sier Fykse Tveit.

Han understreker at bestrebelsene på bedret dialog mellom kristne og muslimske miljøer må fortsette med uforminsket styrke.

- Allerede til uka reiser jeg til Libya for samtaler med den muslimske organisasjonen World Islamic Call Society, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2