UENIGE: Justisminister Knut Storberget vil ha ny vurdering av sikkerhetssituasjonen i Somalia. Det liker ikke UNE.  (Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX)
UENIGE: Justisminister Knut Storberget vil ha ny vurdering av sikkerhetssituasjonen i Somalia. Det liker ikke UNE. (Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX)

Fortsetter samarbeid om retur av flyktninger

Justisminister Knut Storberget (Ap) underskrev søndag en avtale med Afghanistan og FNs flyktningkommissær (UNHCR) om frivillig retur av afghanere som har fått avslag på opphold i Norge.

Både afghanske og norske myndigheter mener frivillig retur er den beste løsningen for afghanere som ikke har oppholdstillatelse i Norge.

Les også: Asylsøkere får 10.000 kroner for å reise hjem

Begge land ønsker å legge til rette for at så mange som mulig velger å returnere frivillig. Avtalen skal sikre fortsatt samarbeid om slike returer.

– Norge gir i dag en omfattende reintegreringsstøtte til afghanere som returnerer. Vi vil sammen med afghanske myndigheter vurdere om denne støtten kan målrettes bedre, og tilpasses særlig utsatte grupper som enslige mindreårige, sier justisministeren i en pressemelding.

Partene er enige om at lovlig fattede vedtak må følges opp i praksis, noe som gjenspeiles ved at avtalen beskriver alternativer til frivillig retur samt rutiner knyttet til dette. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2