Fortsatt oppgang på Wall Street

Oppturen fortsetter på Wall Street. New York-børsen stiger som følge av gode kvartalstall fra næringslivet og til tross for nye signaler om problemer i den amerikanske økonomien.

Dow Jones-indeksen over viktige industriaksjer gikk torsdag opp med 0,27 prosent til 12.943,36. Den bredere Standard & Poor's 500 økte også med 0,27 prosent, til 1.376,51, mens teknologiindeksen Nasdaq økte med 0,79 prosent til 2.965,90.

Gode tall fra datakjempen IBM og nettauksjonsstedet eBay bidro til optimisme blant investorene. Men i motsatt retning pekte analytikere på svakere utvikling enn forventet innen boligbyggingen og på arbeidsmarkedet i USA.

– Aksjemarkedet har tatt høyde for at veksten kommer til å gå langsomt en god stund framover. Mange økonomer forsøker nå å fine ut hvor svak økonomien egentlig er, sier Giri Cherukiri i investeringsselskapet OakBrook Investments.

Oljeprisene steg torsdag til sitt høyeste nivå på to måneder på de internasjonale markedene. I New York ble amerikansk lettolje omsatt for 92,66 dollar per fat, en oppgang på 2,79 dollar, mens Nordsjøolje av Brent-kvalitet steg med 2,64 dollar til 107,80 i London. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2