Katedralen er et landemerke på Manhattan. Foto: Mary Altaffer/AP
Katedralen er et landemerke på Manhattan. Foto: Mary Altaffer/AP

Forsøkte å komme seg inn i katedral med bensinkanner

Politiet er for øyeblikket til stede med store styrker etter at en mann med to bensinkanner ble arrestert utenfor St. Patrick's Cathedral.

Mannen skal være fra New Jersey, og ifølge politiet stoppet de den 37 år gamle mannen fra å gå inn i den kjente katedralen på Manhattan ved ni-tiden onsdag lokal tid. Myndighetene undersøker nå om den ikke-identifiserte mannen er mentalt forstyrret.

Politiet har store styrker på stedet etter hendelsen, som kommer kun dager etter brannen i Notre-Dame, skriver AP News.

Katedralen ligger på Fifth Avenue, like ovenfor Rockefeller Center. St. Patrick's Cathedral ble bygget i 1878, og har siden den gang installert sprinkleranlegg og brannbeskyttelse i taket.

– Bilen var tom for bensin

37-åringen parkerte en minivan utenfor katedralen på Fifth Avenue og gikk litt rundt i området, før han returnerte til bilen sin like før klokken åtte onsdag kveld lokal tid, opplyser politiet. Tilbake i bilen skal mannen ha hentet med seg bensinen og tennvæske.

– Da han entret katedralen, ble han konfrontert av sikkerhetsfolk som spurte ham hvor han skulle og informerte om at han ikke kunne komme inn i katedralen med disse tingene. Det skal ha blitt sølt noe bensin på gulvet da han snudde seg rundt, forklarer politiet.

– Noe vi tar veldig alvorlig

Sikkerhetsfolkene ga så beskjed til betjenter fra anti-terrorgruppen som stod utenfor. Betjentene tok igjen mannen og arresterte han.

– Historien hans var at han kjørte forbi katedralen for å komme til Madison Avenue, og at bilen hans hadde gått tom for bensin, forteller John Miller i New York-politiet.

– Vi tok en kikk på bilen, og den var ikke tom for bensin. Da arresterte vi han.

Miller sier det er for tidlig å si noe om hva intensjonene hans var.

– Omstendighetene med at en person går inn i et ikonisk lokale som St. Patrick's Cathedral med over femten liter bensin, to flasker med tennvæske og lighetere er noe vi tar veldig alvorlig.

Miller forteller at den mistenkte er en kjenning av politiet.

Mer innhold fra TV 2