
Forsiktig med svenskeribba!
Har du handlet ribbe og koteletter i Sverige eller Danmark, bør du ikke spise kjøttet før du har forsikret deg om at det ikke stammer fra irske svin.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det er det svenske mattilsynet
som nå kommer med en advarsel. Alt svinekjøtt produsert i Irland siden
september i år er trukket tilbake fra markedet av irske myndigheter på
grunn av høye nivåer av miljøgiften dioksin.
200 ganger for mye dioksin Ifølge irske
myndighetene ligger dioxininnholdet mellom 80 og 200 ganger over de tillatte
grenseverdiene. Kjøttet er eksportert til en rekke EU-land, blant annet
Sverige, Finland og Danmark. Norge har ikke importert
For å lese eldre artikler må du logge inn eller registrere en TV 2 Konto
Det er gratis å registrere seg og du får da tilgang til hele arkivet vårt.
Artikkelen er oppdatert