Flertall for den franske venstresiden

Over halvparten av franske velgere foretrekker kandidater fra venstresiden fremfor konservative kandidater i presidentvalget i 2012, viser en meningsmåling.

55 prosent sier i en måling publisert i avisen Liberation mandag at de foretrekker Dominique Strauss-Kahn og Martine Aubry fra sosialistpartiet fremfor noen av høyrekandidatene.

På spørsmål om hvem de liker best av de tre kandidatene Strauss-Kahn, Aubry og Nicolas Sarkozy, svarer 44 prosent Strauss-Kahn, som i dag leder Det internasjonale pengefondet (IMF). 31 prosent foretrekker Aubry, mens sittende president Sarkozy får støtte fra 24 prosent.

Lørdag kveld bekreftet den norskfranske miljøpolitikeren Eva Joly på en partikongress i Nantes at hun stiller som kandidat i presidentvalget i 2012. Miljøpartiet nevnes som en mulig samarbeidspartner til sosialistene.

Sarkozy sliter med dalende oppslutning og misnøye med håndteringen av økonomien, den høye arbeidsledigheten, skandaler og upopulære reformer.

I meningsmålingen utført mellom 18. og 20. august blant 1.003 franskmenn sier rundt 50 prosent at de stoler på sosialistene når det gjelder økonomi, sysselsetting og evne til å rydde opp i den såkalte Bettencourt-skandalen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2