MATERIELLE SKADER: Nødetater undersøker en skadet bygning i Chapel Street, Melbourne. Foto: William West / AFP / NTB
MATERIELLE SKADER: Nødetater undersøker en skadet bygning i Chapel Street, Melbourne. Foto: William West / AFP / NTB

Flere jordskjelv rystet australsk delstat

Tre jordskjelv med en styrke på opp mot 5,8 ble onsdag registrert i delstaten Victoria i Australia. Skjelvene kunne merkes flere hundre kilometer unna.

Skjelvets episenter var nær Mansfield, om lag 200 kilometer nordøst for Melbourne. I Australias nest største by løp folk ut i gatene da skjelvet fikk bygninger til å riste.

Det er meldt om mindre skader på bygninger, melder kringkasteren ABC.

Delstatens beredskaps- og redningsetat VICSES sier styrken på skjelvet var på 6,0 og at det ikke er noen fare for tsunami. Amerikanske US Geological Survey (USGS) opplyser at skjelvet hadde en styrke på 5,8 og at det var 10 kilometer dypt.

I Australias nest største by løp folk ut i gatene da skjelvene fikk bygninger til å riste.

– Et jordskjelv av denne arten kan være en veldig urovekkende hendelse. De er svært sjeldne hendelser i Australia, og som et resultat av det er det sikkert folk som har vært ganske bekymret, sa statsminister Scott Morrison til journalister i Washington, ifølge Reuters.

Det er meldt om mindre skader på om lag 50 bygninger, inkludert et sykehus som mistet strømmen, opplyser visedelstatsminister James Merlino.

Skjelvet kunne også merkes i hovedstaden Canberra og i deler av nabodelstatene New South Wales og Adelaide, i tillegg til i byen Launceston på Tasmania.

– Vi har ingen rapporter om alvorlige skader eller verre, og det er veldig gode nyheter, og vi håper at gode nyheter vil fortsette, sa Morrison.

(©NTB / TV 2)