Flere drept av israelske styrker på Vestbredden

Tre palestinere ble drept og minst 40 såret da israelske soldater gikk inn i Nablus på den okkuperte Vestbredden tirsdag. Også i Hebron ble en palestiner drept.

De israelske soldatene var angivelig ute etter Ibrahim al-Nablusi, en av lederne i al-Aqsa-martyrenes brigader, en militant gren av president Mahmoud Abbas' Fatah-parti.

Nablusis hus ble ifølge den israelske hæren omringet og truffet av en rakett, og fire palestinere skal ha blitt tatt til fange.

– Terroristen Ibrahim al-Nablusi ble drept i Nablus. En annen terrorist som også befant seg i huset, døde også, heter det i en kunngjøring fra den israelske hæren.

I tillegg ble en 16 år gammel gutt drept. Faren sier han og sønnen var på vei til jobb da 16-åringen ble skutt.

Mange såret

Ifølge Israel sto Nablusi bak flere angrep mot israelske mål på Vestbredden tidligere i år, noe som ikke er bekreftet fra uavhengig hold.

Minst 40 andre palestinere ble ifølge palestinske helsemyndigheter såret i sammenstøtene som fulgte da de israelske soldatene rykket inn i gamlebyen i Nablus, og tilstanden til fire av dem blir betegnet som alvorlig.

Også andre steder i Nablus kom det til sammenstøt mellom israelske sikkerhetsstyrker og palestinere. I Hebron døde en 17 år gammel palestiner etter å ha blitt skutt i brystet av israelske styrker, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Barn

Over 100 palestinere er drept siden mars, 46 av dem under de israelske luftangrepene mot Gazastripen i helgen. 16 av de drepte på Gazastripen var barn.

19 mennesker, de fleste av dem sivile israelere, er på samme tid drept i angrep fra palestinere i Israel. Det siste angrepet som kostet liv i Israel, fant sted 5. mai.

Mer innhold fra TV 2