Fire av ni svensker valgte fengsel i Israel

Fire av de ni svenskene som mandag kom i land i Ashdod i Israel, valgte selv å bli overført til fengsel. De fem andre har ennå ikke bestemt seg, ifølge svensk UD.

Det svenske utenriksdepartementet opplyste sent mandag kveld at ni av de elleve svenskene som var om bord i hjelpekonvoien som ble bordet av den israelske marinen på vei til Gaza, har fått valget mellom å bli stilt for israelsk rett, eller deporteres så raskt som mulig.

Fire av de ni valgte selv å bli overført til fengsel i byen Beer Sheva i påvente av rettssak. De fem andre, deriblant forfatteren Henning Mankell, skal ifølge det svenske utenriksdepartementet ennå ikke ha bestemt seg.

Ytterligere to svensker var om bord i den internasjonale aktivist- og forsyningskonvoien.

Religionshistoriker Mattias Gardell og idéhistoriker Edda Manga, som skal ha vært om bord på det tyrkiske skipet Mavi Marmara der de blodigste voldsomhetene utspilte seg, var fortsatt savnet sent mandag kveld.

Svensk UD understreker at de ennå ikke har snakket direkte med noen av de involverte svenskene, og at det er svært vanskelig å få ut noen opplysninger overhodet i saken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2