finland-skytedrama-F - Finsk drapsmann sier han er lei seg for skytingen

Den 18 år gamle mannen som har innrømmet å ha stått bak skytingen i Hyvinge i Finland natt til lørdag, sier han er lei seg, men kan ikke forklare hvorfor han åpnet ild mot uskyldige mennesker.

Iført kamuflasjeklær la han seg natt til lørdag i stilling på taket til et lavt butikklokale i en sentrumsgate i Hyvinge, en liten by 56 kilometer nord for hovedstaden Helsingfors. Uten forvarsel åpnet han ild mot folk som befant seg utenfor restaurantene og utestedene i gata, og panikkslagne mennesker søkte ly der de kunne.

To ungdommer, en 18 år gammel kvinne og en 18 år gammel mann, mistet livet i hendelsen. Begge var elever ved yrkesskolen Hyria, hvor den mistenkte gjerningsmannen hoppet av i fjor. Seks personer ble skadd, blant dem en politikvinne. Hun ligger fortsatt på sykehus med alvorlige skader.

– Det er mulig at dette er noe han ikke engang selv kan forstå, sier etterforskningsleder Mika Ihaksinen.

Mannen skal ha vært på bar med noen venner, men dratt hjem ved 23-tiden. Hjemme skal han ha tatt tre våpen fra foreldrenes låste våpenskap. Deretter dro han tilbake til sentrum i byen og la seg til rette for å skyte.

18-åringen har fortalt politiet at han valgte målene sine tilfeldig.

I Hyvinge er innbyggerne i sorg, og ved åstedet for skytedramaet er det tent lys og lagt ned blomster, bamser og minneord. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2