RANSAKET: Den tidligere presidenten bekrefter selv at hjemmet hans ransakes av FBI-agenter. Foto: Patrick Semansky
RANSAKET: Den tidligere presidenten bekrefter selv at hjemmet hans ransakes av FBI-agenter. Foto: Patrick Semansky

FBI ransaker hjemmet til Trump

Den tidligere presidenten bekrefter selv at FBI-agenter har tatt seg inn i hjemmet hans på Palm Beach i Florida.

– Dette er mørke tider for vår nasjon, da mitt vakre hjem, Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida, for tiden er under beleiring, raides og okkuperes av en stor gruppe FBI-agenter, sa Donald Trump i en uttalelse publisert på hans nettsted True Social.

– De tok seg til og med inn i safen min!, fortsatte han.

Den tidligere presidenten sier imidlertid ikke noe om FBI sin begrunnelse for å ransake hans bolig.

– Et slikt angrep kan bare finne sted i et ødelagt, tredje-verden-land. Dessverre er USA nå blitt et av de landene, korrupt på et nivå som ingen har sett tidligere, skriver Trump.

BAK PORTEN: Bildet viser hjemmet til Donald Trump i Florida, som nå ransakes av FBI. Foto: Mandel Ngan / AFP
BAK PORTEN: Bildet viser hjemmet til Donald Trump i Florida, som nå ransakes av FBI. Foto: Mandel Ngan / AFP

«Dramatisk eskalering»

Dette kan potensielt sett føre til en «dramatisk eskalering» av de mange etterforskningssakene mot ham, dette skriver avisen New York Times.

To uavhengige kilder i saken opplyser til avisen at ransakelsen skjer i forbindelse med at Trump skal ha tatt med seg flere bokser som blant annet inneholdt topphemmelige dokumenter fra nasjonalarkivet, til sin klubb og bolig Mar-a-Lago.

– De dro akkurat, og de dro med veldig lite, sa en anonym kilde som arbeider fro Trump like etter ransakelsen, ifølge BBC.

Det er lovfestet at amerikanske presidenter skal gi fra seg alt sitt arbeid, sine brev, dokumenter og eposter til riksarkivet, men Trump er beskyldt for å ha ødelagt noe av dette.

Riksarkivet etterspurte etterforskning av Trump for hans håndtering av offisielle dokumenter i februar. De opplyste så om at de hadde fått tilbake 15 bokser som inneholdt sensitiv informasjon, først etter at de hadde truet med straffeforfølgelse. Enkelte av dokumentene måtte tapes sammen.

Viser til Watergate og Clinton-eposter

– Hva er forskjellen på dette og Watergate? spør Trump med henvisning til skandalen som førte til at Richard Nixon måtte gå av etter et innbrudd i Demokratenes partikontorer.

– Nå skjer det i revers, demokratene bryter seg inn i hjemmet til USAs 45. president, skriver Trump.

Han skriver ingenting om hvorfor FBI-agentene har gått til dette skrittet, men viser igjen til etterforskningen av Hillary Clintons eposter og de mange granskningene av Trump som har foregått.

– Jeg vil fortsette å kjempe for det fantastiske amerikanske folket, skriver Trump.

Trump har vært knyttet til flere etterforskninger, også økonomiske saker.

Kastet dokumenter i do

Ransakelsen fant sted mandag, men presidenten har hevdet at agentene befant seg hjemme hos han mange timer senere.

I en forestående bok av New York Times-journalisten Maggie Haberman, kommer hun til å rapportere om at det har blitt oppdaget tette doer i Det hvite hus da Trump satt med makten. De ansatte mistenkte at det var Trump selv som kastet dokumenter i do, og har bilder av papirene som tettet igjen systemet.

Den tidligere amerikanske presidenten er blant annet under etterforskning for stormingen av kongressbygget som skjedde 6. januar 2021.