europa-børser-usikre-F - Usikker ukeslutt på børsene i Europa

Børsene i Europa avsluttet uken med kursnedgang. Stemningen var usikker fordi mange handlere mente Storbritannias og Tysklands ledere kom med uklare signaler om hvordan gjeldskrisen i eurosonen skal løses.

Den tyske statsministeren Angela Merkel og hennes britiske kollega David Cameron greide fredag ikke å komme nærmere en enighet om nye tiltak mot gjeldskrisen. Dette preget fredagens handelen på børsene, der kursene sank til sitt laveste nivå på seks uker.

I London stengte FTSEurofirst 300-indeksen over ledende europeiske aksjer på 950,95 poeng, ned 0,7 prosent, og kursfallet ble dermed på 3,4 prosent for uken som helhet. Den tyske DAX-indeksen falt med 0,85 prosent til 5.800,24 og franske CAC 40 med 0,44 prosent til 2.997,01.

– Skepsisen i markedet skyldes vissheten om at det ikke fins noen magisk løsning på krisen, sa analytikeren Giancarlo Perasso til nyhetsbyrået Reuters. Gjeldskrisen har den siste tiden utløst sterk politisk uro, med regjeringsskifter både i Hellas og i Italia.

Krisen i eurosonen og svak etterspørsel i USA ga nedgang i oljeprisene fredag. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 107,20 dollar fatet, ned 1,02 dollar, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet falt med 1,56 dollar til 97,26 per fat. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2