BARNEDRAP: Politi ved åstedet i Hässelby i Stockholms nordvestlige forsteder hvor to barn ble funnet med alvorlige skader etter et fall på rundt 15 meter. Mandag ble den pågrepne kvinnen løslatt. Foto: Jonas Ekströmer/TT
BARNEDRAP: Politi ved åstedet i Hässelby i Stockholms nordvestlige forsteder hvor to barn ble funnet med alvorlige skader etter et fall på rundt 15 meter. Mandag ble den pågrepne kvinnen løslatt. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Erkjenner å ha knivstukket barna sine samt forårsaket balkongfall

Den 43 år gamle faren, som er siktet for drap og drapsforsøk på sine to barn, erkjenner å ha knivstukket dem samt forårsaket at de falt fra balkongen i fjerde etasje.

To barn under ti år ble funnet svært alvorlig skadet etter å ha falt ut fra en balkong i en bygård i Hässelby i Stockholm sent søndag kveld.

Mandag morgen døde det yngste av barna av skadene, mens det andre barnet har livstruende skader. Barnas foreldre ble pågrepet, men påtalemyndigheten besluttet mandag å løslate kvinnen.

Barnas far er siktet for drap og drapsforsøk. Han samtykker til varetektsfengsling, opplyser advokaten hans.

Onsdag møtte den siktede 43 år gamle barnefaren i Solna tingrett. Rettsmøtet gikk for lukkede dører.

Her erkjente han å ha knivstukket barna sine, samt forårsaket at de falt fra fjerde etasje i blokken hvor de bor, skriver Aftonbladet.

– Psykiske problemer

– Min klient erkjenner at han knivstakk barna og forårsaket fall fra stor høyde, sier hans advokat Malin Rådström.

Ifølge Aftonbladets opplysninger skal mannen ha knivstukket sine to barn, en sønn og en datter, mens de sov i sengene sine.

Kilder til avisen forteller at mannen har en dokumentert historie med psykiske problemer. I de første politiavhørene skal han ha sagt at han ikke husker noe av hendelsen.

– Han ser ut til å ha hatt en psykose, sier en kilde nært på avhørene til Aftonbladet.

Tingretten besluttet under dagens rettsmøte at 43-åringen skal gjennomgå en prejudisielle observasjoner for å avdekke om han var tilregnelig på hendelsestidspunktet, skriver avisen.

– Han har det selvfølgelig veldig vondt og han er desperat, sa Rådström da møtet var over.

– Hyggelig og imøtekommende

En nabo, som bor i samme trappeoppgang som familien, sier at han hørte bråk fra familiens leilighet i 21.30-tiden søndag.

– Det hørtes mer ut som om noen falt enn som skrik. Jeg hørte ikke barneskrik. Men det gikk svært raskt, så jeg tenkte ikke så mye over det, forteller mannen.

Han betegner familien som uvanlig stille og familiefaren som en trivelig kar.

– Jeg møtte ham i heisen av og til. Han var svært hyggelig og imøtekommende, forteller naboen.