EMI vil selge Abbey Road

Det britiske musikkonsernet EMI vil selge sine legendariske innspillingsstudioer i Abbey Road i London. Studioene har vært brukt blant annet av The Beatles, som laget et album oppkalt etter stedet.

EMI sliter med stor gjeld og ønsker å selge Abbey Road for å skaffe seg penger, skrev den britiske finansavisen Financial Times tirsdag. Konsernet vil ikke selv kommentere oppslaget, men avisen får på uavhengig hold bekreftet at salgsplanene foreligger.

Abbey Road ligger i det velstående strøket St. John's Wood nord for Londons sentrum, men selve studioanlegget skal ikke ha stor økonomisk verdi.

- Merkevarenavnet er verdt mer enn selve bygningen, sier en ikke navngitt jurist til Financial Times.

Studioanleggets navn ble verdenskjent i 1969, da The Beatles ga ut sitt album «Abbey Road». Albumomslaget var prydet med et fotografi av John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr som krysser en fotgjengerovergang utenfor studioene.

Senere har store rockeband som Pink Floyd og Radiohead, men også klassiske musikere som fiolinisten Yehudi Menuhin gjort innspillinger i Abbey Road-studioene. EMI er i kontakt med mulige kjøpere, men det antas at det tar tid før et salg går i orden. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2