KAN BLI SIKTET: Broren til den avdøde Mohamed Merah (23) (innfelt) kan bli siktet for medvirkning til drap og terrorplanlegging.  (Foto: AFP)
KAN BLI SIKTET: Broren til den avdøde Mohamed Merah (23) (innfelt) kan bli siktet for medvirkning til drap og terrorplanlegging. (Foto: AFP)

Drapsmannens bror kan bli siktet for medvirkning

Broren til seriedrapsmannen Mohamed Merah (23) møtte søndag i en fransk domstol, hvor dommeren skal ta stilling til om han skal siktes for medvirkning til drap og terrorplanlegging.

Drapsmannens storebror, Abdelkader Merah (29), har ifølge politiet sagt at han er stolt over brorens handlinger, men nekter for at han visste noe om brorens planer.

Kan ha medvirket

Han har imidlertid innrømmet at han var til stede da skuteren Merah brukte da han utførte drapene ble stjålet, ifølge fransk politi.

Den franske påtalemyndigheten opplyser at en dommer i Paris søndag vil ta stilling til anklagene mot 29-åringen.

Les også: Mohammed Merah (23) funnet død etter å ha hoppet fra vindu

Politiet har avdekket det de hevder er bevis på at Abdelkader Merah trolig har medvirket til forbrytelsene knyttet til en «terrorvirksomhet», heter det i en uttalelse.

Smuglet islamistiske militante

Politiet har funnet eksplosiver i en bil eid av Abdelkader. 29-åringen er allerede kjent for sikkerhetstjenesten for å ha hjulpet til med å smugle islamistiske militante inn i Irak i 2007.

Les også: – Vi gjorde alt for å ta ham i live

Merah tok i løpet av åtte dager livet av sju mennesker i Toulouse, deriblant tre barn i alderen fire til sju år, før han ble omringet av politiet og drept etter en 32 timer lang politiaksjon.

Både broren, kjæresten hans og brødrenes mor ble pågrepet tirsdag mens drapsmannen satt omringet i en leilighet i Toulouse. Moren ble løslatt før helgen, mens kjæresten ble løslatt søndag, uten at det ble reist siktelser mot dem. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2