dk-valg-ny-regj-uken-F - Tror på ny dansk regjering i løpet av uken

Danmarks nye statsminister Helle Thorning-Schmidt vil være klar med sin regjering i midten eller slutten av denne uken, tror analytikere.

Socialdemokraternes leder har siden den røde blokkens valgseier 15. september vært i forhandlinger med Socialistisk Folkeparti (SF) og De Radikale om å danne en trepartiregjering. De tre partiene jobber nå for å bli enige om et regjeringsgrunnlag.

Kommunikasjonsrådgiver Peter Goll, som har arbeidet for SF, tror forhandlingene vil være sluttført innen utgangen av uken, altså to uker etter valget. Han synes ikke forhandlingene har tatt spesielt lang tid. Den tidligere konservative statsministeren Poul Schlüter brukte nemlig tre uker på å komme til enighet med De Radikale, fremholder Goll.

Svært lite har lekket ut fra de lukkede forhandlingene på hotellet Crowne Plaza i Ørestad nær Københavns lufthavn.

Når regjeringsplattformen er klar, skal det utnevnes over 20 ministere og skrives tale til Folketingets åpning tirsdag 5. oktober.

Enkelte har spekulert på om den nye regjeringen får et kortvarig liv, ikke minst på grunn av at De Radikales økonomiske politikk på mange måter er mer blå enn rød. Men avtroppende statsminister Lars Løkke Rasmussen tror regjeringen vil holde stand. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2